Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Посланикът на Китай се пази от вируси с вино от Брестовица (ВИДЕО+СНИМКИ)
Важно Посоки Регион

Посланикът на Китай се пази от вируси с вино от Брестовица (ВИДЕО+СНИМКИ)

Посланик Дун Сяодзюн опита купаж от мавруд и каберне в Брестовица, произведени от изба „Тодоров“

Дун Сяодзюн, посланик на Китай в България, гостува на Трифон Зарезан в Брестовица, предава репортер на ПловдивПрес от Столицата на виното. Негово превъзходителство се появи на площада в компанията на винопроизводителя Иван Тодоров, след като гостува в изба „Todoroff“.  Посланикът е винар, ценител, обясни Иван Тодоров.

Дипломатът и съпругата му опитаха от купаж мавруд и каберне. Българското вино вдига имунитета и пази от всякакви вируси, констатираха Дун Сяодзюн и съпругата му Ся. Двамата опитаха и ароматна скара – кюфтета и кебапчета, а също и брестовишки бонбони от суджук. Всеки момент в Брестовица ще пристигнат президентът Плевнелиев и съпругата му Деси, които са близки приятели със семейство Тодорови.

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов пристигна на площада в Брестовица, опита от виното и се ръкува с посланика на Китай, а дипломатът го поздрави за хубавия празник и традиции, които се спазват.Шефът на Винарска Изба „Брестовица“ Красимир Патишанов сподели каква е реколтата през тази година и какво значи за Брестовица Трифон Зарезан:

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...