Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Де е България ли? От бул. „Южен“ до Калотина и плътно до Вашингтон
Важно Мнения Съботен цикъл

Де е България ли? От бул. „Южен“ до Калотина и плътно до Вашингтон

Херо Мустафа Кадър: Посолство на САЩ в България

Георги Петров

Георги ПЕТРОВ, Съботен цикъл


На булевард „Южен“ (“Александър Стамболийски“) в Пловдив водопроводът пак аварира. За пореден път. Автобусите от градския транспорт промениха маршрутите си. И личните автомобили на пловдивчани и гостите на града промениха маршрутите си, но тях и техните неволи кой ги брои. Не бяха малко и гражданите, неуспели да си купят лични автомобили или слезли от тях заради праховите частици, които чакаха автобусите от градския траспорт на заобиколените заради аварията спирки. Чакаха, както се чака Годо в по-претенциозните среди.

Една добре облечена, но доста поживяла дама изрази пред зяпачите на аварията, мнението си, че вместо ден през ден да кърпят упорито скъсващия се водопровод на булевард „Южен“, тия от общината най-после да вземат и да го подменят с нов. Един от запачите веднага каза на дамата, че най-лесно е да са дават акъли.

Дайте пари, госпожо, обърна се той примамливо вежливо към дамата. Тя обаче се усети, че той е от тези, които упорито си търсят с кого да се спречкат и гордо го отмина. Най-вероятно като си мислеше, че тоя народ сам си я заслужи тази наша държава, но да не приписваме собствените си грешни помисли на невинни хора.

Един полицай, неосъждан досега, дисциплиниран в службата си и ползващ се с добро име сред колегите си, се преоблече като обирджия и съвсем като най-нескопосните обирджии се опита да обере игрална зала в Перник. Съвсем пред обективите на охранителните камери. Никакъв намек за умствения ресурс на диспилнираните полицаи! Техният труд е високорисков, упражняван в студ и в пек и най-вече жизнено важен за нормалното функциониране на обществото ни. Но кое е това, което ги кара да работят допълнително?

Иначе не беше трудно човек да забележи, че за високоуважаваните ни медии, също важен фактор за нормалното функциониране на обществото ни, май най-важното беше, че пистолетът на предрешения на престъпник полицай е бил истински и законно притежаван. Медийното усърдие по случая като че ли искаше да ни внуши, че можем да очакваме следващия път предрешен на обирджия истински полицай да се опита да обере казино с незаконно притежван пистолет.

И медиите силно разтревожени и като един залпово да запитат – как е възможно да се сучи това през 21 век в една демократична държава? И кой е министрът (началникът, ресорният ръководител) чиито действия или бездействия са причинили тази фрапантна аномалия. Така де, нашата работа е да питаме, за да знае обществото чрез нас!

А то, обществото, иска да знае кой и кога ще спре ставащите всеки ден обири на банки, каси, денонощни магазини и казина в столицата и страната.

Иска да знае още тези обири вече за нещо нормално ли ги смятаме

И нас пита, но и ние не знаем, защото оторизираните институции не ни казват. Казват, че се водило разследване. Докато върви това разследване обирите ще се множат, изобилно и скоростно, като бълхите по бездомно куче. Най-вероятно защото играта грубо е пренебрегнала правилата си. Апашите и стражарите така са се омешали че и г-н Гешев едва ли ще успее да ги разлъчи.

А и любопитковците по сборищата на безделници и пенсионери вече се питат – арестуваните за злоупотреби и алчност полицейски шефове от София и арестуваните гранични полицаи и митничари от Калотина дали съжителстват в арестите с обикновените обирджии и перстъпници? И ако е така, за какво си говорят? И кой от тях „В затвора е попаднал на хора“, кой е случайно попадналият и кои са хората, които ще предопределят бъдещето му. Неговото и на цялото ни общество.

Новият ни главен прокурор Иван Гешев не губи инерция. Разпореди на ДАНС отново да се разрови в сделките от приватизацията.

Този път почти всички политически сили побързаха да привeтстват амбицията на г-н Гешев. Е, по различен начин я приветстват. Красимир Велчев, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ, каза че е крайно време да се натрият носовете на тези, които чрез приватизацията ограбиха България, а сега питат защо нямаме като хората здравеопазване, образование и вода в язовирите.

Г-н Велчев по този начин посочи, че най-големите престъпници от приватизацията са в средите на опозицията.

Г-жа Корнелия Нинова е на обратното мнение, но обратното мнение за нея е обикновение. Интересно как, но този път мненията на сериозни коментатори и на коментаторите от сборищата на безделници и пенсионери съвсем съвпаднаха. Разпореждането на Гешев да се проникне в сърцевината на престъпната ни приватизация са пушилка за поредното упояване на общественото мнение.

Което, оставено без упойка, току виж получило фатално сърцебиене от все по-зъбатите критики на президента към правителството. И от решението на правителството да похарчи десетки милиони, за да закупи машини за гласуване, без да е убедено, че това ще доведе до повече обективност и почтеност в гласоподаването. Само за да се затвори устата на опозицията! Ако все ще я затварят тая уста с парите от данъците ни, които уж ни ги събират, за да има здравеопазване и образование като хората и полиция, която да се различава от престъпния свят, жална ни майка.

А най-голмото оживление сред цитираната от мене тук социална среда беше предизвикано от решението на нашите висши магистрати да защитят съдията Андон Миталов от настървения срещу него наш правосъден министър. Който настояваше за уволнение на Миталов, за да угоди на Майк Помпео и САЩ. Висшите ни магистрати си защитиха смисъла на дипломите, като поискаха доказателства.

А нашите правосъден и външен министър казаха, че в САЩ не може да ги нямат тези доказателства, защото… Защото са САЩ!

Изглежда, че и нейно превъзходителство посланичката на САЩ г-жа Херо Мустафа се притесни от тези техни надуваеми аргументи и за да изтъкне добрата воля на правителството и страната си към нашия народ и нашата страна, наизусти и рецитира на български език патриотичното стихотворение на Дядо Вазов „Де е България“.

Съюзник на САЩ на Балканите е България, г-жа Мустафа, но и наши, и ваши анализатори казват, че като силно корумпирана и налазена от недоносени министри, е много лесна за основния ви геополитически или геостратегически съперник Русия.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...