Новини Пловдив » България » Борисов: Прокуратурата не е място, където да се решават политически препирни
България Важно

Борисов: Прокуратурата не е място, където да се решават политически препирни

„Прокуратурата не е място, където да се решават политическите ни препирни“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод изказването на главния прокурор Иван Гешев, който по-рано днес изрази недоволството си, че политиците и бизнесът дават съвети на прокуратурата какво и кого да разследва.

„Аз не съм давал акъл на главния прокурор, аз съм дал задачи на МВР, МОСВ, на ДАНС. Дал съм указания на моите хора, на които съм началник“, добави той.

Борисов коментира скандала със записите от разговора на президента Румен Радев със шефа на ВВС. „Аз пред медиите се заклех във внуците си, че не съм подслушвал Радев по никакъв начин. Нито съм знаел и то не е подслушван той, а шефът на ВВС“, каза той.

Попитан дали се страхува от служебно правителство, както твърди президентът, Борисов попита дали това е заплаха. „Нали сме за „правова държава“, допълни премиерът и отново попита кое да е страшното, като напомни за свършеното през последните десет години от правителството – водопроводи, магистрали, пречиствателни станции.

Както вече стана ясно Борисов и Радев се събраха на празника на КНСБ на едно място и си стиснаха ръцете.

Другата тема, която Борисов засегна, е въвеждането на еврото у нас. „За да стигнем другите държави, трябва да увеличим доходите 3-4 пъти. 58 млрд. лева е износът за 2019 г., рекорден за всички времена. Това значи, че работниците, инженерите и синдикатите са работили толкова добре, че изнасяме повече отколкото внасяме.Безработицата е рекордно ниска, кредитните рейтинги са ни най-високи на Балканите. Няма държава, въвела еврото, която да е по-зле или да е станала по-зле“. Това каза премиерът Бойко Борисов в изявление по повод годишнината на КНСБ.

„Българският народ обаче има притеснения. Притеснението идва, не защото ще се освободят 10 милиарда свободни пари, а от това да не се вдигнат цените“, каза още министър-председателят.

„Имаме ли право ние с моите конституционни партньори да заложим кратки срокове? Искам да кажа на народа, че докато няма абсолютен консенсус, няма да насилваме влизането ни в чакалнята“, заяви още премиерът.

Още новини по темата

Борисов и Радев си стиснаха ръцете на тържеството на КНСБ СНИМКА

Президентът Радев: Борисов е изнервен, крие СРС-та в зайчарника

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Докога според вас ще продължи извънредното положение?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!