Новини Пловдив » Регион » Граждански патрули подават сигнали за незаконни сметища в „Родопи“
Регион Родопи

Граждански патрули подават сигнали за незаконни сметища в „Родопи“

Галина ГЕОРГИЕВА

Граждански патрули ще обикалят община „Родопи“ и ще сигнализират за незаконни сметища.
Те ще имат правомощия и да съставят актове. Това обявиха кметът на „Родопи“ Павел Михайлов и зам.-кметът Владимир Маринов.Двамата бяха категорични, че борбата с незаконните сметища ще е един от основните приоритети в работата им.

Павел Михайлов обясни, че се подготвят промени в местното законодателство. „Искаме да работим ръка за ръка с МВР и Прокуратуртата и ще ги сезираме, ако се открие такова незаконно сметище“, каза той.

Кметът припомни, че миналата седмица беше открито незаконно сметище в Ягодово в частен терен, затрупан с отпадъци от 2011 година. Подобно сметище има и между селата Първенец и Брестовица.

„Според законодателството актът се съставя на кмета на общината. Затова ще бъдем безомпромисни, а актовете започват от 10 000 лв. и са персонални. Ако сметището е на частен терен, собственикът на имота трябва да изчисти натрупаните отпадъци. Ако не го направи, държавата трябва да се намеси. При общински имот, задължението е на общината. Няма как да разходваме общински ресурс за решаване на частен проблем“, каза още Владимир Маринов.

Още новини по темата

Павел Михайлов: Виновникът за незаконното сметище в Ягодово да бъде наказан

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Докога според вас ще продължи извънредното положение?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!