Новини Пловдив » България » Иван Гешев: Президент, премиер и разни бизнесменчета да не ни дават акъл
България Важно Паметни фрази

Иван Гешев: Президент, премиер и разни бизнесменчета да не ни дават акъл

Иван Гешев
Иван Гешев

Трябва да е ясно едно – прокуратурата и аз като главен прокурор няма да допуснем да бъдем замесвани в дребни политически игрички или бизнес игрички. Никой не може да казва на прокуратурата какво да прави или какво да не прави“. Това каза главният прокурор Иван Гешев в Чирпан.

„Миналата седмица всички дават акъл на прокуратурата. Президентът Радев дава акъл накъде да гледаме, премиерът Борисов – кой да размаже прокуратурата и кой да не размаже. Разни бизнесмени- Божков дава акъл, Домисчиев дава акъл. Разни социално слаби консултанти като Ковачки – и те дават акъл. Политици като Каракачанов и Корнелия Нинова и те се упражняват върху прокуратурата. Ако обичат, да си вършат работата“, изрази недоволство главният прокурор.

„Прокуратурата е независима институция. Това, което мога да кажа, че прокуратурата и аз много добре знаем какво трябва да свършим и това, което трябва да направим за българските граждани, е да осигурим ред и спокойствие. Нямаме нужда да бъдем съветвани“, продължи той.

„Политиците да не си правят вятър на устата и да направят необходимите промени в закона, така че да има наказани за приватизацията“, призова главният прокурор.

Според Гешев освобождаването на Васил Божков от ареста в Абу Даби няма общо с процудерата по екстрадицията му. По електронен път документите с искането за предаването на Божков са изпратени в ОАЕ още в събота.

„Нямаме официална информация дали Васил Божков е освободен. В тези страни няма практика да се задържат милиардери. Вземат им се паспортите и им се налага забрана за напускане на страната. Учудващо е, ако е бил задържан, но това не влияе на екстрадицията“, обясни Гешев.

Той е категоричен, че прокуратурата има намерение да изправи Божков пред български съд, както това вече се е случвало с Баневи, Арабаджиеви и Миню Стайков.

 

 

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Докога според вас ще продължи извънредното положение?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!