Новини Пловдив » Регион » Кметът на община „Родопи” инспектира строежа на детска ясла в село Ягодово
Регион Родопи

Кметът на община „Родопи” инспектира строежа на детска ясла в село Ягодово

Ревизия на новоизградената детска ясла в село Ягодово направиха кметът на община Родопи Павел Михайлов и заместник- кметът Владимир Маринов. Строителството там е приключило през септември миналата година. Остава помещенията да бъдат обзаведени, а сградата газифицирана.

Постройката е била на груб строеж, а сградата е била предназначена за социална кухня. В преустройството й общината е вложила 170 хиляди лева. Предвидена е една яслена група за 16 деца, обособено е място за занималня, кухня и спалня.

„ Осигурени са и необходимите 30 хиляди лева за обзавеждане. В бюджета тази година са заложени още пет хиляди лева за включване в газовата мрежа”, коментира кметът Павел Михайлов. Той поясни, че се очаква новоизградената ясла да отвори врати през пролетта на 2020 година.

Павел Михайлов и заместникът му Владо Маринов посетиха и училище „Неофит Рилски” в селото. Почти самосрутила се сграда в двора на учебното заведение застрашава живота и здравето на децата вече години наред, но досега никой не е взел мерки за събарянето й. След инспекцията градоначалникът възложи спешно да бъде калкулирана сумата, необходим за премахване на опасната постройка.

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Докога според вас ще продължи извънредното положение?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!