Новини Пловдив » Градът » Още три кръстовища в Пловдив с нова организация на движението
Градът Пловдив

Още три кръстовища в Пловдив с нова организация на движението

Нова организация на движението е въведена на поредните три натоварени кръстовища в Пловдив – бул. „Руски“ с бул. „Шести септември“, бул. „България“ с бул. „Васил Априлов“ и бул. „Свобода“ с ул. „Владивосток“. Това съобщи директорът на ОП „Организация и контрола“ инж. Пламен Вълков.
Поставени са стрелки за десен завой, а на бул. „Руски“ е премахнат защитеният ляв завой. Променена е циклограмата на светофарната уредба на бул. „Свобода“.

Още от встъпването си в длъжност заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов обяви промяната в организацията на движението на невралгични кръстовища като една от краткосрочните мерки за облекчаване на трафика. От края на декември до момента са реорганизирани девет кръстовища. Предстои работа по последното от първата десетка – кръстовището на ул. „Найчо Цанов“ с ул. „Менделеев“.

Инж. Пламен Вълков напомни, че другите кръстовища с нова организация са бул. „България“ с ул. „Победа“, бул. „Васил Априлов“ с бул. „Шести септември“, бул. „Дунав“ – с ул. „Победа“ и с ул. „Васил Левски“, бул. „Източен“ – с бул. „Княгиня Мария Луиза“ и с ул. „Богомил“.
Заместник-кметът Тодор Чонов призова водачите на моторни превозни средства да шофират внимателно и да се съобразяват с новата организация на движение.

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Докога според вас ще продължи извънредното положение?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!