майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Градът » Район „Тракия“ все по-добър за живеене с паркове и пейки от екоматериали
Градът Кадър на деня Общество Община Пловдив

Район „Тракия“ все по-добър за живеене с паркове и пейки от екоматериали

Нова инициатива за облагородяване на публични пространства започва от Пловдив сдружение „БГ Бъди активен“. Днес кметът на район Тракия Костадин Димитров, където бяха реализирани едни от най-успешните граждански проекти миналата година, обединени от платформата „АЗ,ТИ, ПЛОВДИВ“, предаде символично щафетата на петте нови общини, които ще се включат в нея – Варна, Русе, Шумен, Добрич и Силистра. Очаква се през годината да се присъединят и по-малки населени места. Целта е привличането на все повече хора към създаването на по-чиста и красива градска среда.


В Пловдив почистване на крайбрежието на Марица е една от първите инициативи на „БГ Бъди активен“ за тази година. Ще започне през април и ще продължи до октомври, включвайки множество доброволци. Ласка Ненова от сдружението разказва, че ще продължат активностите по облагородяване на Младежкия хълм, работата с пловдивските училища, както и сътрудничеството с район Тракия.
Районния кмет Костадин Димитров е с очакване за създаването на още споделени пространства. Той разказа, че сред най-успешните проекти, плод на сътрудничеството между сдружението и ЖР „Тракия“ през 2019-та, са тъй наречения „джобен парк“ пред кметството, пейките от рециклирана пластмаса в близост до него и облагороденото пространство пред блок 272.
Работа в три училища, едно от които вече има своята зелена класна стая под небето, траш патрули, над 30 събития, по-голямата част от които – от програмата на Пловдив ЕСК и повече от 150 доброволци – това е още равносметката от инициативите на „БГ Бъди активен“ дотук.
А за всички, които имат идеи за промяна на градската среда, спазвайки правилата за разделно събиране на отпадъци и излползвайки рециклирани материали, сдружение „БГ Бъди активен“ призовава да ги намерят през сайта Място България и да ги споделят.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...