Новини Пловдив » Важно » След разкритията на ПловдивПрес: Цацаров и бТВ по петите на Мараджиев за едни 2,5 млн. лева
Важно Политика Разследване Регион Стамболийски

След разкритията на ПловдивПрес: Цацаров и бТВ по петите на Мараджиев за едни 2,5 млн. лева

Мараджиев и имоти Колаж: ПловдивПрес
Мараджиев и имоти Колаж: ПловдивПрес

Спас КУЗОВ, ПловдивПрес

Комисията за незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) проверява кмета на Стамболийски и областен лидер на ГЕРБ Георги Мараджиев за едни мистериозни 2,5 млн. лева, научи ПловдивПрес.

Новината бе потвърдена тази сутрин и от разследващия журналист от бТВ Марин Николов в обстоен репортаж за имотното състояние на Мараджиев.

Кметът на Стамболийски беше „заловен“ от камерата на бТВ по време на милото тържество за Трифон Зарезан. Мараджиев пристигна в ямурлук, рошав калпак и с весела каручка, но при вида на Марин Николов и микрофона пребледня, после обърна гръб, метна се обратно на каручката и в лек тръс конския впряг го избави от въпросите на разследващия журналист.

Мараджиев подряза набързо лозята, пременен в ямурлук, после яхна каручката и избяга. Кадър: бТВ
Мараджиев подряза набързо лозята, пременен в ямурлук, после яхна каручката и избяга. Кадър: бТВ

Ведомството, ръководено от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, разследва и серията от сделки с апартаментите на Слънчев бряг, които Мараджиев и фамилията му осъществават на цени, очевадно по-ниски от пазарните, а някои даже и под данъчната оценка.

Както ПловдивПрес вече разкри, от 2013-а досега богатата фамилия от скромната община Стамболийски е извършила 9 сделки с луксозни апартаменти, всичките са сключени на нива около данъчната оценка, а някои и под нея.

Колкото Община Стамболийски затъва в дългове, толкова по-богата става фамилията на управляващия кмет Мараджиев, е изводът, който се налага.

През 2015-а, когато встъпва в длъжност като кмет, Георги Мараджиев неясно защо във встъпителната си декларация не описва, че има борчове от над 3 млн. лева, формирани от 1 млн. лева инвестиционен кредит и още 2,3 млн. лева овърдрафт, обезпечени с ипотека върху фабриката му за полиетилен.

Срещу името му в сайта на КПКОНПИ има само „уведомление“, което скрива информацията за имотното състояние. За този си пропуск Мараджиев е вкаран в списъка на Сметната палата на лицата, в чиято проверка е констатирано несъответствие по Закона за публичност на имуществото за висши държавни и обществени длъжности.

Освен заемите, Мараджиев не е декларирал и дяловете на съпругата си Росица в семейната фирма „Полипласт Мараджиев“ ООД.

Интересното е, че година след „уведомлението“ в декларацията на Мараджиев се появяват суми, на които дори всеки богаташ би завидял. В графата за доходи извън тези за заеманата длъжност, получени през предходната календарна година, срещу името му и срещу името на съпругата му Росица са вписани по 1 250 000 лв, или общо 2,5 млн. лева. Това е цената на земята от 6 дка под семейната фабрика, купена от сина Рангел. Данъчната оценка на терена е 68 хил. лв., но е придобита от наследника на фамилията на цена, която конкурира центъра на Манхатън.

Изглежда, бизнесът на Мараджиеви рязко потръгва, след като Георги поема управлението на Община Стамболийски.

Очаквайте подробности!

 

Още по темата

Неудобни въпроси: Финансов магьосник ли е Георги Мараджиев?

 

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Докога според вас ще продължи извънредното положение?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!