Новини Пловдив » България » Гавра: Съблякоха и обраха момче в автобус в София, само две жени реагирали
България Крими

Гавра: Съблякоха и обраха момче в автобус в София, само две жени реагирали

Брутално нападение над дете в автобус на градския транспорт в София e станало снощи без някой да се притече на помощ.

Около 19.10 часа в автобус №404, пътуващ в посока „Слатина“, трима младежи обраха до шушка 14-годишно момче пред погледите на шофьора и пътниците, няколко от които мъже. Грозната сцена се е разиграла, докато рейсът се движел в отсечката между „Подуяне“ и „Редута“, разказа пред DarikNews Мария Кадийска, журналист  и свидетел на грозната сцена.

Никой от присъстващите мъже, в това число и шофьорът, не се е намесил да предотврати гаврата, докато детето пред всички е било съблечено от нападателите си голо до кръста. Реагирали са само две жени – зам.-директорка на 112-то училище, както и журналистката, която огласи потресаващия инцидент.

Кадийска и педагожката на седалката до нея седели близо до шофьорската кабинка, когато чули как едно момче от задната част на рейса вика на висок глас „Не, моля ви, моля ви, не“. Последвали викове: „Обраха ме, обраха ме!“

След това детето разказало, че е от провинцията. Ученик е в спортно училище в София и се прибира към пансиона на ЦСКА. Ученикът обяснил, че е джудист и е бил облечен с тениска и суитшърт с надпис „ЦСКА“, когато нападателите го разсъблекли и му ги взели със сила. Те са били трима, на около 20 години и с качулки на главите. Не е станал ясен мотивът за нападението, но друго не са му откраднали. Телефонът му е останал в джоба на долнището.

През цялото време, докато момчето разказвало какво е станало, нападателите са се возели необезпокоявани в рейса отзад. Никой не направил опит да ги накара да върнат дрехите на момчето.

Педагожката и журналистката настояли водачът на автобуса да спре, за да изчакат органите на реда, но той реагирал невъзмутимо с репликата: „Ами това е България“ и продължил да пътува с голото до кръста дете и с нападателите му. Обяснил също така, че камерите в автобуса не работят и няма как да предостави кадри на полицията, разказа Кадийска.

Преди да слезе на своята спирка в 19.17 часа, една от жените в автобуса съблякла суитшърта на звездички на своята дъщеря, около 8-годишна, за да облече премръзналото момче. Зам.-директорката на 112-то пък му казала веднага да разкаже на възпитателите за инцидента и да отидат в полицията.

Когато най-накрая шофьорът все пак спрял без да отваря вратите, за да задържи обирджиите, докато дойдат полицаи, нападателите почти изкъртили едната врата и напуснали рейса с дрехите на съблеченото от тях момче, завърши свидетелския си разказ Мария Кадийска.

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Докога според вас ще продължи извънредното положение?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!