Новини Пловдив » Бизнес » Екология » Програмата на Зико: Зеленина по покривите и нов парк до Детската железница
Екология Общество Пловдив

Програмата на Зико: Зеленина по покривите и нов парк до Детската железница

Ваня ДРАГАНОВА

Зеленина по покривите на обществените сгради и нови паркове са част от мерките, заложени в управленската програма на кмета Здравко Димитров до края на мандата. Един от акцентите в нея е увеличаването на зелените площи.

Конкретни намерения къде ще са новите паркове няма, с изключение на района около Детската железница на Младежкия  дом. Предвижда се бъдат облагородени междублоковите пространства, както и да бъдат изградени поливни системи, за да се поддържат в добро състояние уличното озеленяване, парковете и градините на територията на общината.

Зико обещава да изгради и съвременна Зоологическа градина, която вижда като „място за отдих и развлечение, с възможности за образование и занимания“. Срок преди 2023 г. не е посочен. Сред идеите за увеличаване на зеленината е и проектирането и изграждането на зелени ръкави на входно-изходните артерии на града.

За качеството на въздуха освен замяната на печките на твърдо гориво с по-модерни средства за отопление, което трябва да стане с европейски пари, се планира и улиците и тротоарите по-често да се метат и мият с машини. В програмата е записано и че ще бъдат осигурени технически средства, с които да се проверява изправността на леките и товарни автомобили, за да не допуска замърсяване на въздуха.

Още новини по темата

Програмата на Зико – трафикът се изнася от центъра до 2023-а
Програмата на Зико – първият етап от ремонта на стадион „Пловдив“ факт до 2023-а

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Докога според вас ще продължи извънредното положение?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!