Новини Пловдив » Важно » Над 700 българи блокирани от коронавирус в Северна Италия
Важно Здраве Свят

Над 700 българи блокирани от коронавирус в Северна Италия

Над 700 българи и 50 000 италианци, живеещи в 11 италиански северни общини бяха изолирани от света заради коронавируса в Италия. Това реши на извънредно правителството в Рим, което набеляза спешни мерки за пресичане на върлуващата зараза.
Поставените под карантина селища се намират в югоизточната част на областта Ломбардия и около град Падуа в областта Венето. Според официалната информация до обяд в неделя жертвите на „китайската напаст“, както жителите на Апенините наричат опасния вирус, за щастие останаха само две, докато броят на заболелите вече е над 110.

Според италианските медии основната от правителствените мерки е забраната на жителите на 11-те общини под карантина не само да напускат територията им, но дори и домовете си. В същото време им се препоръчва да спят в къщите си на отделни легла, да разговарят от разстояние, да носят маски пише „Монитор“.

Те не ходят на работа, а подрастващите – на училище, тъй като предприятията и училищата са затворени за неопределено време. Изходите от „белязаните“ селища се охраняват от полицейски патрули, които не дават и пиле да прехвръкне извън тях. Снабдяването на населението с хранителни продукти пък се осъществява по специални „стерилни коридори“, осигурявани от екипи на Гражданска защита и санитарните власти. Снощи премиерът Джузепе Конте посочи в изявление, че в борбата с коронавирус ще бъде включена и армията, която ще помага на териториалните органи за сигурност.

Още по темата

Пълна блокада на градове в Северна Италия заради Ковид-19

Първи смъртен случай на заразен с Ковид-19 в Европа

Тревога в Италия: Над 50 заразени с коронавирус, има жертви

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Докога според вас ще продължи извънредното положение?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!