Новини от Пловдив » Бизнес » Грешки в справките за доходи, изплатени през 2019 г., на близо 6000 работодатели
Бизнес България

Грешки в справките за доходи, изплатени през 2019 г., на близо 6000 работодатели

Заради допуснати неточности близо 6000 предприятия и самоосигуряващи се лица ще трябва да изпратят отново справките за извънтрудови и трудови доходи, изплатени на физически лица през 2019 година, съобщават от Националната агенция за приходите. Те са получили персонално писмо, с което НАП ги уведомява за объркването, както и указания за проверка на данните и отстраняване на допуснатите неточности.

Работодателите имат 3 дни, за да коригират и подадат справките си отново, без да им бъдат наложени санкции. Крайният срок за подаване на данните в НАП изтича в полунощ на 28 февруари, напомнят още от НАП. Тези справки са важни, защото на база подадените от работодателите данни от НАП ще генерират автоматично данъчна декларация, която разполагащите с ПИК или ектронен подпис могат да подадат, без да попълват документи на хартия.

До момента в приходната агенция в Пловдив са постъпили общо 44 738 справки за изплатени доходи. От тях 18 071 са обявили изплатените през годината доходи, удържаните данък и задължителни осигурителни вноски на физически лица от извънтрудови правоотношения, упражняване на свободна професия, авторски и лицензионни възнаграждения, наем и други доходи, посочени в чл. 73, ал. 1 от ЗДДФЛ. 26 667 са справките, подадени от пловдивските работодатели по чл.73, ал. 6 от ЗДДФЛ, за изплатените през 2019 г. облагаеми доходи по трудови правоотношения и за удържаните данък и задължителни осигурителни вноски.

Повече информация за попълването на данните и подаването на справките може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700, съобразно тарифата на съответния оператор.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...