Новини от Пловдив » Важно » Гешев: Не делим хората на премиер, министри, богати или социално слаби
Важно Крими Кричим Перущица Регион Стамболийски Съд и Прокуратура

Гешев: Не делим хората на премиер, министри, богати или социално слаби

„Не делим хората дали са премиер, министри, богати или социално слаби, а следим единствено дали е спазен законът“, заяви главният прокурор Иван Гешев в Кричим в отговор на въпрос образувано ли е досъдебно производство по проверката на испанската прокуратура за пране на пари, което води към премиера Бойко Борисов.

„Не ми е известно испанските колеги да са искали информация от българската прокуратура, която се е самосезирала по случая. Колегите от спецпрокуратурата ще преценят дали да образуват досъдебно производство. Аз съм главен прокурор и не отговарям за всяка конкретна проверка“, каза още Гешев. Той нарече случаят „Барселона“ рутинен и обясни, че наблюдаващият прокурор ще реши кого да разпита в рамките на разследването.

Той обеща проверка и на сделката за панаира, макар в прокуратурата все още да нямало сигнал от Парламентарната комисия за борба с корупцията. „Ще бъдат разпитани всички замесени лица и ако се установят данни за нарушение, ще подходим, както изисква законът, независимо дали става въпрос за Георги Гергов“, каза Иван Гешев.

За реакциите от страна ВМРО, че арестът на шефката на Басейнова дирекция – Пловдив, Цветелина Кънева е политически, Гешев каза, че прокуратурата не се интересува кой какъв е, нито се съобразява с политическите последствия от своите действия. „Чух, че танкове трябвало да дойдат, но не зная, за съжаление, дали тези бойни машини работят“, заяви той.

Той е в района на Кричим и Стамболийски заради акция срещу битовата престъпност. 15 души са задържани при операцията, която започна от Йоаким Груево и продължи в Перущица и Кричим. Арестуваните са заподозрени за незаконен дърводобив, търговия с акцизни стоки без бандерол и продажба на цветни метали.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...