Новини Пловдив » Общество » Започва модернизацията на пречиствателната станция
Общество Пловдив

Започва модернизацията на пречиствателната станция

Започва ремонтът на Пречиствателната станция, след като Община Пловдив и ДЗЗД „ПСОВ Пловдив 2018“ подписаха днес договор за модернизацията на съоръжението. Тя осъществява с финасовата подкрепа на ОП „Околна среда” 2014-2020 и е част от интегрирания проект за водите на град Пловдив. Реконструкцията на  Пречиствателната има цел да се намали притокът на вредни вещества и биогенни елементи в р. Марица.

Общата стойност на договора е  70 449 249,32 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение е 730 календарни дни от датата на възлагане.

Проектът „Реконструкция, модернизация и доизграждане на пречиствателната станция за отпадъчни води Пловдив“  ще бъде реализиран на инженеринг. В обединението, което го изпълнява, влизат ,,ГБС ПловдивВ“ АД, ,,Гловболгарстрой“ АД и ,,Еко-Проект 2000“ ООД, с подизпълнител „Кристална вода“ АД.

Изпълнението на Водния цикъл започва на 4 март 2020 г. и ще бъде осъществен на лотове, като първият е районът около хотел „Санкт Петербург“ и „Захарна фабрика“. Предстои да бъде обявен планът за временна организация на движението в района и линеен график за изпълнение на проекта.

Още новини по темата

Община Пловдив избира фирма за надзор за ремонта на Пречиствателната
ГБС ще модернизира Пречиствателната със 70 милиона

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Докога според вас ще продължи извънредното положение?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!