Новини Пловдив » Случка на деня » Наливат асфалт пред панаира и през нощта
Случка на деня

Наливат асфалт пред панаира и през нощта

Започна преасфалтирането на бул. „Цар Борис III Обединител“ пред Панаира, като част от дейностите ще се извършват през нощта.  Това стана ясно при символичния старт на ремонта, който беше даден от  кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев и  изпълнителния директор на фирма „Пътинженеринг“ инж. Георги Гаръбски.

Преасфалтирането на булеварда в участъка от моста на Марица до кръговото кръстовище с бул. „България“ е част от строителната програма на Община Пловдив. Финансирането е с бюджетни средства в размер на 540 000 лв. с ДДС.

„Продължаваме практиката на нощните ремонти, за да съкратим сроковете и да облекчим трафика. Очаквам до 10 дни фирмата да приключи при добри метеорологични условия“, коментира ресорният зам.-кмет на Община Пловдив Пламен Райчев.

Ремонтът включва фрезоване на старата асфалтова настилка, полагане на неплътна асфалтова смес 6 cм и износващ пласт 4 cм. Всички капаци на дъждоприемните и ревизионните шахти в периметъра ще бъдат подменени.  Очаква се обновяването на булеварда за приключи до три седмици. За да не се затруднява трафикът, износващият пласт ще бъде полаган през нощта.

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Докога според вас ще продължи извънредното положение?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!