Новини от Пловдив » Важно » От Кризисния щаб успокояват: Няма потвърден случай на коронавирус в България
България Важно

От Кризисния щаб успокояват: Няма потвърден случай на коронавирус в България

Няма потвърден случай на коронавирус в България. Отрицателните проби са потвърдиха. Използваме същите реактиви като тези в Европа. Това заяви на брифинг тази сутрин генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Военномедицинска академия и началник на Кризисения щаб за работа срещу разпространението на коронавируса.

В Европа над 1189 са официално обявените случаите към 7.09 часа днес. Има нови случаи в Гърция, в Хърватия, в Исландия, в Италия. Смъртността е сравнително ниска – по-малко от 2 процента, каза той.

През изминалото денонощие в двете лаборатории, в които се правят изследвания за COVID-19 – във ВМА са изследвани 47 души, а в Националната референтна лаборатория – 15. Всички проби са отрицателни. Трите отрицателни проби, които бяха разменени между двете лаборатории за втори анализ – три от ВМА в Националната и три от Националната във ВМА – всички са отрицателни, обобщи началникът на ВМА. Той допълни, че нови 11 проби ще се изследват във ВМА за коронавирус. „Постоянно пристигат проби, по-късно ще обявим резултатите от тях“, обясни проф. Мутафчийски.

Той увери, че във ВМА има достатъчно предпазни средства, а лекарите, които работят с потенциално заразените, ползват най-висок клас предпазни средства.

Д-р Ангел Кунчев каза, че във ВМА са били хоспитализирани двама международни шофьори пребивавали дълго време в Северна Италия. Те са имали температура.

В Италия броят на жертвите на опасния вирус нарасна на 21. Регистрирани случаи в Европа на COVID-19 има в 18 държави в Европа.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...