Quantcast
Новини Пловдив » Общество » Научна конференция за годишнината от Освобождението в Историческия музей
Общество Пловдив

Научна конференция за годишнината от Освобождението в Историческия музей

Регионалният исторически музей

Регионалният исторически музей ще бъде домакин на две събития, свързани с годишнината от Руско-турската война и Освобождението на България, днес. Те ще се проведат в зала „Съединение“.

В 10 часа започва международна научна конференция под надслов „142 години от Руско-турската война и Освобождението на България”.

В нея от руска страна ще участват: Константин Илич Могилевский – член на Президиума на Руското историческо общество (РИО), изпълнителен директор на фонд „История Отечества“,  Алексей Константинович Левикин – член на Президиума на РИО, директор на Държавния исторически музей,  Ефим Йосифович Пивовар – президент на Руския държавен хуманитарен университет, и  княз Никита Дмитриевич Лобанов-Ростовский – председател на комитета „Русское наследие в Соединенном королевстве“.

От българска страна ще участват:  Академик Константин Косев, Академик Георги Марков,  Академик Васил Гюзелев.

От 17,30 часа отново в зала „Съединение“ ще бъде представена книгата „Чий шпионин е княз Никита Лобанов-Ростовски” с участието на нейния автор Никола Филипов, автора на предговора Румен Петков и издателя професор Валери Стефанов. Автографи ще раздава и самият княз Никита Лобанов-Ростовски.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...