Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Няма коронавирус в България! Инфекциозните отделения са пълни с хора, които чакат тест
България Важно Здраве

Няма коронавирус в България! Инфекциозните отделения са пълни с хора, които чакат тест

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Няма константирани положителни проби за коронавирус у нас. 12 проби са изследвани във ВМА, 12- в Националната референтна лаборатория и 3 във Варна. Всички са отрицателни. Разширирява се кръгът на изследваните българи. Инфекциозните отделения на болниците са препълени в Източна и Централна България. Подобна е ситуацията и в Благоевград.Последните данни за коронавируса представи председателят на Националния оперативен щаб и директор на Военномедицинската академия (ВМА) проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

„Във ВМА се приети 11 човека, които ще бъдат тествани, освободени са двама. Днес три лица подлежат на евентуално освобождаване. След анализ от тази сутрин, ще изпратим писмо до Министерство на здравеопазването, което е ангажирано с приемането на пациенти. В Сливен има 30 легла в болницата, а пациентите са 38“, допълни той. Ще бъде свикана и среща с директорите на областни болници, за да докладват какви допълнителни мерки могат да вземат, ако ес появи коронавирус в България.

Началникът на ВМА обясни, че отделенията в инфекциозните болници са препълнени. Вчера в лечебното заведение бяха приети девет души. Сред тях са и двама курсанти от университета във Велико Търново, които са били в Торино и ще останат под 14-дневна карантина.

Докато у нас все още няма болни, то положението в света не е така добро. Усложнява се ситуацията в Италия.

Жертвите там са 107 , а броят на заразените е 3089, с което Италия се нарежда на трето място в света по заболели от коронавирус след Китай и Южна Корея.

В Китай смъртните случаи са 3012, а болните от коронавирус са 80 409.

Проф. Тодор Кантарджиев предупреди отново хората да бъдат искрени, ако са посетили Италия или друга държава, в която има коронавирус. Той даде пример с  жена, която се върнала от Ботуша, а отишла на зъболекар.

„И за грипа, и за коронавируса, най-добре е да се обадим първо на личния лекар, а не да тръгнеш по чакалнята да разпространяваш инфекцията, коментира още Кантарджиев.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...