Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Общината започва процедурата по прехвърлянето на собствеността на Голямата базилика
Градът Общество Пловдив

Общината започва процедурата по прехвърлянето на собствеността на Голямата базилика

Община Пловдив инициира процедура по прехвърлянето на собствеността на държавния имот в Епископската базилика на Филипопол след окончателното разкриване и описване на археологията. Това стана ясно по време на работна среща за финализиране на проекта. В нея участваха представители на всички ангажирани страни от Община Пловдив, Министерството на културата и фондация „Америка за България“.

Сградата и прилежащата инфраструктура ще бъдат готови в началото на април. Процедурата по прехвърлянето на собствеността обаче е изключително тежка документално, защото минава през редица институции – Общински съвет, Служба по вписванията – Пловдив, Областна управа, Министерство на културата, Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Министерски съвет. Институциите се обединиха, че ще  съдействат за максимално  бързото придвижване на документацията.

Очаква се на следващото заседание на работната група да бъде взето решение за дата на официалното откриване, съобщава пресцентърът на общината. Досега датата за рязането на лентата беше 2 април.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...