Новини от Пловдив » България » Нови строги мерки срещу коронавируса в държавните институции и болниците
България Важно

Нови строги мерки срещу коронавируса в държавните институции и болниците

Д-р Венцислав Мутафчийски

Масови мерки за сигурност ще бъдат въведени в държавните институции и болниците. Посетителите ще трябва да носят предпазни маски, както и да се подлагат на процедурите по измерване на температура.

„Всеки, който влиза в държавна институция или лечебно заведение, ще се счита за потенциално заразен с коронавирус”. Това каза председателят на Националния оперативен кризисен щаб  и шеф на ВМА генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски на брифинг в Министерския съвет.

„Служителите на гишетата, обслужващи граждани, също трябва да са със защитни маски, а чакащите – да стоят на разстояние най-малко един метър един от друг”, припомни шефът на ВМА.

Той за пореден път призова гражданите да действат съвестно и, ако имат симптоми на заболяване, да се опитват да предпазват околните.

Още днес на журналистите в сградата на Министерския съвет бяха раздадени предпазни маски и им беше измерена температурата.

Същият режим на строгост е бил приложен и на всички министри и други държавни служители, които са били в Министерския съвет. Мутафчийски каза, че е удовлетворен от готовността и разбирането от страна на служителите на кабинета да изпълнят всички мерки.

Той даде пример с това, че на заседанието е бил поканен зам.-здравният министър, вместо здравният Кирил Ананиев. Въпреки че Ананиев не е бил в огнището на заразата, той все пак е посетил един от засегнатите райони – Габрово.

„Очаква се проява на висока гражданска отговорност на всички, които посещават Министерския съвет и други държавни учреждения. Логиката е същата и в лечебните заведения, особено в приемните отделения и спешните кабинети“, коментира проф. д-р Мутафчийски.

„Мерките ще бъдат диференцирани. На този етап нямаме основание да прилагаме общонационални мерки. Никога не сме препоръчвали на държавните институции да спрат работа. Но там, където е възможно електронни услуги, да се използват, да се пази известна дистанция“, посочи още той.

Ръководителят на Оперативния щаб отправи критика и към тези, които в последния момент са решили да се трупат пред КАТ заради подмяната на талона заради газовите уредби. И напомни, че това изискване го е имало от години, но чак сега хората са решили да се съобразят.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...