Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Кървавата Ваня влезе в затвора, ВКС потвърди ефективната й присъда
Пловдив Съд и Прокуратура

Кървавата Ваня влезе в затвора, ВКС потвърди ефективната й присъда

Иванка Ройдова в началото на съдебния процес.

Известната като Кървавата Ваня Иванка Ройдова влезе в затвора, след като Върховният касационен съд остави в сила решението на Апелативен съд – Пловдив, с което присъдата й беше изменена в ефективна.

Пловдивският апелативен съд отмени условната присъда на Родова от първата инстанция, като вместо това постанови тя да изтърпи ефективно наложеното й наказание от три години лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Иванка Ройдова е призната за виновна, че е поръчала убийството на брат си Стойчо, на двете му  деца,  двама от внуците му и зет му, за да сложи сама ръка на наследството на баща им, емигрирал преди много години в Щатите и натрупал значително състояние. В периода от 14.03.2016 г. до 18.03.2016 г. в с. Бачково, с. Брани поле, с. Белащица и в гр. Пловдив тя е подбуждала служител под прикритие да отвлече  брат й  и да го умъртви, както и близките му.

При определяне на наказанието й, са взети предвид чистото съдебно минало и възрастта на подсъдимата. Същевременно е отчетено, че Иванка Ройдова е извършила престъпления спрямо свои най-близки родственици. Проявила е изключителна упоритост за намиране на извършител на престъпните си намерения, като е търсила такъв от престъпния контингент. Предала на служителя под прикритие  лист с написани от нея координати на „поръчаните“ си роднини и лично го е завела, за да покаже местонахождението им в гр. Пловдив. Заплатила му е предварително 3000 лв. с обещанието, че ако роднините й бъдат елиминирани, ще му заплати още 10% от наследството, оставено от баща й в САЩ, което според нея възлизало на около 4 милиона щатски долара.

Фактите и обстоятелствата, при които са извършени множеството престъпления мотивират апелативните съдии да приемат, че  условното осъждане на подсъдимата от окръжния съд с пет годишен изпитателен срок, макар и да е в максималния му, предвиден от закона размер, не е достатъчно за постигане на целите на наказанието. За това Апелативният съд е заменил условната присъда с реално наказание от 3 години лишаване от свобода. Върховният касационен съд е потвърдил решението, което е окончателно.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...