Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Полицаи помагат на възрастни хора в Карлово, снабдяват ги с лекарства и храна
COVID-19 Карлово Регион

Полицаи помагат на възрастни хора в Карлово, снабдяват ги с лекарства и храна

„Тези хора са мои спасители! Благодаря им!“  -каза през сълзи 53- годишният Ганчо от Карлово, който е прикован към инвалидната количка и е диабетик. Осем екипа с униформени служители от РУ Карлово и два екипа на жандармерията обходиха 60 самотноживеещи възрастни хора. В условията на карантина те ги снабдиха с лекарства и храна от първа необходимост, за да не напускат домовете си.

Полицаите посетиха и 75-годишната Донка Китанова от село Певците.  Възрастната жена се грижи за своята майка, която е на 96 години. Децата на Донка са в Англия и Италия.

Изготвени са 4 сигнални писма до други институции. Над 10 от самотноживеещите жители на територията на Карлово са заявили необходимост от закупуване и снабдяване с лекарства и храна от първа необходимост. След направените заявки, служителите на райнонното управление ще ги доставят до домовете на възрастните хора.

Полицията в региона следи дали се спазват хигиенно – санитарните норми и режима на достъп до отворените аптеки, дрогерии и хипермаркети.

Проверяват се централните градски части, парковете на открито, в които се събират хора, детските площадки на открито, както и ромските махали.

На територията на райнонното управление има 14 лица под карантина. В първите дни на препоръката към гражданите да не напускат жилищата полицейските служители не са констатирали нарушени. От РУ Карлово ще продължават да следят за спазването на обществения ред и въведените забрани.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...