Quantcast
Новини Пловдив » Важно » 81 са вече заразените с коронавирус в България
COVID-19 България Важно Здраве

81 са вече заразените с коронавирус в България

Д-р Венцислав Мутафчийски

14 нови пациенти с коронавирус са регистрирани в България. С тях общият брой на заразените с COVID-19 става 81.

„В Ловеч има един, Перник -2, иначе основно са съсредоточени в София. Има и в Плевен, Габрово и има един под наблюдение в Лом. От Благоевград се потвърдиха случаите. Там са два“ , обяви  шефът на ВМА и председател на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Той допълни, че един от новите случаи в София е в болница „Софиямед“. Пред болницата има полиция, а самото лечебно заведение е под карантина.

„Получих обаждане от фармацевти, които си изпълняват работата съвестно. Няма да квалифицирам другата част. Ръководството на Българския фармацевтичен съюз ме увери, че повече от фармацевтите изпълняват съвестно своя дълг към обществото. Те предложиха много добри предложения“, каза шефът на ВМА.

„Първото им предложение е рецептурната книжка на хронично болните да се признава като рецепта към този момент. Друго от предложенията им гласи да се изработи виртуална рецепта. Но се съмнявам, че възрастното поколение може да не се справи с това. Трета точка – да може аптекарите да препоръчват при липса на даден продукт друг такъв. Четвъртото,  да се говори с НЗОК да се отпуска лекарства на хронично болни само по рецептурни книжки“, изброи проф. Мутафчийски.

„Питаха справедливо дали техните аптеки в болничните аптеки ще получат по 1000 лева допълнителни пари като специалисти, които са на първа линия. Отговорът е – не“, каза още той.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...