Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Кметът на Сопот въвежда вечерен час, френско семейство под карантина живее в автомобила си
COVID-19 Регион Сопот

Кметът на Сопот въвежда вечерен час, френско семейство под карантина живее в автомобила си

Деян Дойнов

В община Сопот се въвежда вечерен час като част от мерките за ограничаване разпространението на коронавируса. До 13 април се въвежда  вечерен час от 22.00 до 6.00 часа за всички на територията на общината, съобщи във кметът Деян Дойнов. Той пусна заповедта във Фейсбук.

В нея се посочва, че движението в града на МПС с регионален (областен) код в регистрационния номер, различен от РВ, трябва да се осъществява по ул. „Трети март“ (околовръстен път). „Организацията и контрола за спазването на мерките са възложени на секретаря на община Сопот и на началника на РУ на МВР – Карлово“, пише още в заповедта.

Противоепидемичните мерки са основание на Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) във връзка с въведеното в страната е извънредно положение и препоръки на Националния оперативен щаб за осигуряването живота и здравето на гражданите, посочи още Дойнов.

По-рано в социалната мрежа той сподели новината, че френско семейство с деца под карантина живее в автомобила си край Сопот.

Той и е занесъл вода и храна. „В това семейство има малки деца, които имат нужда от храна и грижи. Когато видях положението, в което се намират, им занесох хранителни продукти от първа необходимост“, пише кметът.

„Да помогна в нужда е най-малкото, което мога да направя. Помагайте ,когато имате тази възможност, когато ви помолят или когато сами почувствате, че трябва да го направите. Останете вкъщи, не подлагайте себе си и вашите близки на риск. Извънредното положение не е ваканция, а опасност. Бъдете отговорни и бъдете здрави“, призова съгражданите си  кметът на Сопот.

Общината е уведомили всички институции, в това число и Областния кризисен щаб, които имат ангажименти с борбата срещу коронавируса.

„Днес на французите ще бъде връчено предписание за 14-дневна карантина и ще им се обясни какво могат и какво не могат да правят“, каза директорът на РЗИ-Пловдив Ваня Танчева-Манчева. Тя уточни, че хората са се самоизолирали извън града и не нарушават с нищо принципно изискванията за поведение по време на извънредно положение.

Кметът добави, че всички членове на семейството са поставени под медицинско наблюдение.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...