Новини от Пловдив » Регион » 16 са завърналите се от страни в риск в Куклен, предупредени са за карантината
COVID-19 Здраве Куклен Регион

16 са завърналите се от страни в риск в Куклен, предупредени са за карантината

Спешно се търси превозвач на пътници до Куклен и близките села

16  души до момента  са  завърналите се  жители на Куклен от рискови страни. Всички са регистрирани и е  осъществен  контакт с тях от служители на МВР, а с някои от тях лично кметът на общината Мария Белчева е разговаряла по телефона. Нито един от завърналите се няма симптоматика.

Служители на Първо РПУ са посетили на адрес лицата  и са ги предупредили за карантината.  Всички завръщащи се от чужбина имат задължение да уведомят незабавно личните си лекари за пристигането си в страната, за да могат личните лекари да уведомяват общинската администрация в  Куклен. Сигналите се предават и на органите на  МВР.

Хората, завърнали се след дълъг престой в чужбина и нямащи лични лекари в България, трябва да  уведомят Районната Здравна Инспекция/РЗИ/.

От кризисния щаб в Община Куклен апелират да не се заклеймяват  завръщащите се и населението да бъде  спокойно. От щаба припомнят, че карантинният период е 14 дни, и призовават всички завърнали се да го спазват, като не напускат домовете си.

Кметът Мария Белчева разпореди да се сформират  работни екипи за проверка спазването на мерките по заповедта на министъра на здравеопазването и решението  на Областния кризисен щаб.  Екипите са от общински служители, като единият от тях  извършва периодични проверки на работодателите на територията на гр. Куклен относно осигуряване на предпазни средства на работниците и спазване на санитарно-хигиенните изисквания в работните и санитарните помещения. Другият екип извършва периодични проверки на работещите търговски обекти на територията на гр. Куклен за осигуряване на предпазни средства на работниците и клиентите, спазване на определената дистанция и брой посетители, както и на санитарно-хигиенните изисквания в обекта и санитарните помещения. Кметските наместници в малките населени места на община Куклен  извършват проверките на работодателите и търговските обекти на територията на съответните населени места.

От общината съобщават, че започва миенето на уличната мрежа, продължава дезинфекцията на обществени места и институции, паркове и градинки.

 

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...