Quantcast
Новини Пловдив » Важно » В парламента: Марешки влезе със защитно облекло и ръкавици, депутатите с маски
COVID-19 България Важно

В парламента: Марешки влезе със защитно облекло и ръкавици, депутатите с маски

Снимки: "24 часа"

Със скандал за това как депутатите спазват забраните и препоръките на националния щаб за коронавируса за вземане на мерки за безопасност, започна заседанието на парламента.

В началото на шефката на НС Цвета Караянчева попита току-що сядащия до нея Емил Христов къде му е маската. Тя се оказа в ръката му, а не на лицето, но въпреки това Караянчева с усмивка го накара да седне през едно място. След което обяви на депутатите, че квесторите раздават маски, който иска – да си вземе, пише „24 часа“.

Двама от депутатите привлякоха вниманието на колегите си, като седнаха на местата си в защитни костюми. Оказа се, че това са Веселин Марешки и Кръстина Таскова от „Воля“.

Това предизвика Валери Жаблянов от БСП, който призова за сериозност и отговорност в парламента. Колегите, които са прекалили със санитарните изисквания, да напуснат пленарната зала, това е несериозно отношение към гражданите, обясни той.

Колегите са взели предпазни мерки, коита считат, че са необходими за предпазване на здравето им, обясни Караянчева

След което даде думата на Марешки, но го призова да махне маската, за да могат колегите да познаят.

Цяла България е вперила поглед в избраниците на народа, а не богоизбраните, какъв пример дават, и навсякъде казват, че единствените места, където не се спазват заповедите на ген. Мутафчийски, са „Столипиново“ и Народното събрание, обясни облеклото си Марешки.

И призова депутатите да вземат мерки и да дадат пример на хората. И лекарите са на първа линия, но не допускат разнасянето на заразата, допълни лидерът на „Воля“.

Всички депутати са снабдени с маски, местата са дезинфекцирани, трибуната също ще бъде на всеки час, отговори му  Цвета Караянчева.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...