Новини Пловдив » Градът » Зико с апел: Няма забрана за възрастните да пазаруват, не се струпвайте!
COVID-19 Градът Пловдив

Зико с апел: Няма забрана за възрастните да пазаруват, не се струпвайте!

Здравко Димитров
Здравко Димитров

„Апелирам възрастните хора да се запознаят със заповедта на здравния министър Ананиев и да не се събират на опашки пред магазините рано сутрин.  Ако не е станало ясно – те могат да пазаруват през целия ден и за тяхно добро е да избягват струпванията пред входовете на магазини и аптеки“. Къмтова призова кметът Здравко Димитров и разпрати важно уточнение, че според заповедта на здравния министър, възрастните хора не са ограничени да пазаруват и през останалата част на деня.

Във връзка с постъпили сигнали на граждани за масови струпвания пред магазините в ранните часове на днешния ден Община Пловдив уточнява, че жителите над 60-години нямат ограничение в часовете за пазаруване. Заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев гласи, че забранява на лица до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки в периода от 8.30 до 10.30 всеки ден, за да могат по-възрастните над 60 години да пазаруват в този часови интервал с предимство.

„Апелирам възрастните хора да се запознаят със заповедта и да не се събират на опашки пред магазините рано сутрин.  Ако не е станало ясно – те могат да пазаруват през целия ден и за тяхно добро е да избягват струпванията пред входовете на магазини и аптеки“, призова кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close