Quantcast
Новини Пловдив » България » Радев: Законът за извънредното положение атакува и последните остатъци от свободата на словото
България Политика

Радев: Законът за извънредното положение атакува и последните остатъци от свободата на словото

Румен Радев
Румен Радев

„Законът за мерките при извънредното положение атакува и последните остатъци от свободата на словото. Няма дефиниция за невярна информация, затова пък българите ги грозят тежки глоби и затвор. Експертите, журналистите и гражданите ще бъдат принудени да налагат автоцензура, и то в условията на динамична промяна на разбирането ни за пандемията, за нейното възприемане и за необходимостта от алтернативни позиции.“ Това каза президентът Румен Радев в изявлението, с което обяви, че връща за ново разглеждане на част от текстовете в Закона за мерките при извънредно положение.  Държавният глава добави, че по този текст може да се интерпретира превратно всяко свободомислие.

„Липсата на кадри, на оборудване и капацитет в здравната ни система и дефицитите при организацията се компенсират с крайно рестриктивни мерки, които засилват напрежението и самата криза“, заяви още Румен Радев.

Още новини по темата

Президентът налага вето на Закона за мерките при извънредно положение

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...