Quantcast
Новини Пловдив » България » 59-годишна жена е заразената в Карлово, върнала се от Англия
COVID-19 България Важно Карлово Регион

59-годишна жена е заразената в Карлово, върнала се от Англия

1587 са вече заразените в Пловдив
COVID-19

59-годишната жена е заразена с коронавирус в Карлово. Новината за COVID-19 в подбалканския град съобщи на редовния брифинг в 17 часа началникът на националния оперативен щаб ген.майро проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Жената се е върнала от Англия и е е кацнала в петък през нощта на столичното летище. Тя се е прибрала у дома, а по-късно вдигнала температура от 38,8 градуса. Освен висока температура, жената имала и мускулни болки. Тя се притеснила и отишла в болницата, където е била приета в Инфекциозното отделение.

„Жената е в Инфекциозното отделение на болницата и за нея се грижат медицински сестри и лекар. За тях не е необходимо да остават под карантина, тъй като през цялото време те са били с маски и защитни облекла, т.е. напълно защитени“, обясни  пред DarikNews управителят на болницата д-р Христо Пелев.

Той разказа, че синът на 59-годишната жена също е поставен под карантина в къщата на семейството. Мъжът бил женен и с дете, но съпругата и детето му отишли у родителите й още преди той да отиде да вземе майка си от летището в София. Така младата жена и детето не са били в контакт с 25-годишния мъж.

Полицията и общината в Карлово са уведомени, че синът е под карантина, а той се е ангажирал, че ще я спазва.

185 са вече болните от COVID-19 в България, заразата стигна до Карлово

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...