Новини Пловдив » Здраве » Гергов дарява 300 000 лв. за лаборатория за изследване за коронавирус в Пловдив
COVID-19 Важно Здраве

Гергов дарява 300 000 лв. за лаборатория за изследване за коронавирус в Пловдив

Бизнесменът Георги Гергов дарява 300 000 лв. за изграждането на лаборатория за изследване на коронавирус в Пловдив, съобщи кметът Здравко Димитров.  „Дарението е колосално, благодарение на него ще има лаборатория, която ще е на територията на Инфекциозна клиника“, заяви зам.-директорът на УМБАЛ „Свети Георги“ Момчил Мавров.

„Г-н Гергов дарява и 1000 предпазни шлема за лечебните заведения, отделно 10 000  маски за Националния щаб. В тежки моменти се разбира кои са истинските българи, в такива моменти трябва да се обединяваме и да правим добри дела. Коронавирусът ще мине, но тази лаборатория ще остане и за в бъдеще Още веднъж искам да благодаря и да предам и благодарностите на премиера за дарението към Нцаионалния щаб“, каза Зико.

„В този момент всички трябва да реагираме адвекватно. Панаирът ще направи сепарирането на Колодрума, за да може да се сложат леглата (залата ще бъде превърната в полева болница при криза – б. р.). Отделно 2 палати в панаира са на разположение на града и областта, ако се наложи там да се приемат пациенти. Настина трябва де се обединим, защото иначе това няма да ни отмине. От нас зависи дали ще имаме малки или големи щети“, обяви Георги Гергов.

Зико изброи и другите фирми, дарили на общината средства, маски и дезинфектанти.

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Докога според вас ще продължи извънредното положение?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!