Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Илия Гатев: На борсата в Първенец има всичко, работим при извънредни мерки
Бизнес Градът Общество Пловдив

Илия Гатев: На борсата в Първенец има всичко, работим при извънредни мерки

Илия Гатев

Галина ГЕОРГИЕВА

Борсата край Първенец работи при извънредни мерки. Най-много се изкупуват цитросови плодове, лимони, картофи, ориз, боб, чесън.

„На тържището има всичко, няма дефицит. Има сериозни притеснения да не спре вносът от Турция и Гърция. Двете страни затягат мерките, засега се пускат камионите, а забраната важи само за хората“, заяви пред ПловдивПрес изпълнителният директор на „Родопи – 95“АД Илия Гатев.

Той допълни, че на борсата стриктно се изпълняват наложените мерки от Националния оперативен щаб. Търговците работят с маски и ръкавици, прави се редовно дезинфекция и са осигурени дезинфектанти за ръце и повърхности.

“ В администрацията работим по график и с намалено работно време. Информирал съм за всичко областния управител и кмета на община „Родопи““, каза още Илия Гатев.

По думите му няма завишение на цените на тържището. Внос от Италия няма. „Внасяхме ябълки от Италия, но сега няма. На борсата се предлагат ябълки от Полша и Северна Македония“, обясни изпълнителният директор на  „Родопи – 95“АД.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...