Новини Пловдив » Пловдив » „Пловдив 2019“ с инициатива #оставамЕСивКъщи с Европейска столица на културата
Култура Пловдив Пловдив 2019

„Пловдив 2019“ с инициатива #оставамЕСивКъщи с Европейска столица на културата

Фондация „Пловдив 2019“  обяви инициатива#оставамЕСивКъщи с Европейска столица на културата. Идеята е, докато си стоим вкъщи, да гледаме репортажи от изложби и прояви, случили в годината, в която Пловдив беше първият български домакин на титлата Европейска столица на културата, куклени постановки от златния архив на БНТ и представления за деца и възрастни от по-новата история на Държавен куклен театър – Пловдив, да правим обиколки из дебрите на пловдивските галерии и регионални музеи и да разгледаме картини от фонда на отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив.

Идеята  е на заместник-кмета по култура, археология и туризъм  Пламен Панов.  По примера на стотици музеи, галерии, театри по цял свят „Пловдив 2019“ ще предлага чрез достъп до онлайн платформи и канали културно съдържание, художествени колекции и заснети експонати. Ще бъдат излъчени документални филми, музикални програми, предавания за култура,  образователна поредица, филми по спектакли на Опера Пловдив, спектакъл по повод 135 години от създаването на Драматичен театър Пловдив – десетки часове програма от фонда на БНТ 2.

Инициативата цели да стимулира и обогати ангажираното поведение на изолация в домовете ни, с което в световен мащаб се борим за ограничаване на разпространението на COVID-19 .

През ден, със старт от днес, ще се публикуват линкове със записи на спектакли, видеа, репортажи, предоставени безвъзмездно от БНТ 2 – Пловдив, ДКТ – Пловдив и др.

Всеки културен оператор, който има готовност да се включи в инициативата, е добре дошъл и може да предостави линкове, които да включим в публикациите в следващите дни, съобщават  от фондацията.

Фондация „Пловдив 2019“ и всички партньори се присъединяват към апела на правителството за самоконтрол и дисциплина във връзка с мерките срещу разпространението на COVID-19 . Екипите остават на разположение по телефон, имейл или през социалните ни мрежи.

 

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Докога според вас ще продължи извънредното положение?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!