Новини от Пловдив » България » Пътна полиция за снежната обстановка: Най-тежко е положението в Североизточна България
България Важно

Пътна полиция за снежната обстановка: Най-тежко е положението в Североизточна България

Пътищата са почистени и проходими. Високопланинските проходи са отворени за движение и са проходими при зимни условия, обяви инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“.

Най-тежко е положението в Североизточна България, където освен снеговалеж, има много силни пориви на вятър. Там се налага поетапно затваряне на пътищата за почистване. В момента е затворен само пътят Русе-Бяла. На някои участъци има ограничения, но само за товарните автомобили.

„Всички граждани, които преминават през КПП-та по областните градове, да го правят само с основателна цел. Създадена е организация за приоритетно пропускане на товарни автомобили и на автомобили, които поддържат жизненоважните сектори, свързани на ВиК дружествата, на фирмите, които се занимават с доставка на лекарства, и други такива. Нека да спазват указанията на служителите на реда, заяви инспектор Близнаков.

Той съобщи още, че през последните дни се наблюдава рязък спад на тежките произшествия по пътищата.

Пътят Русе – Бяла е затворен за преминаването на всякакви моторно превозни средства, поради струпване на тежкотоварни автомобили в участъка на „Мойсеев баир“, съобщиха от Областната администрация в Русе.

Затруднения има и по път I-2 Русе – Варна, където в района на ДЗС и при разклона за Червена вода има закъсали автомобили. Към момента се прави всичко възможно за тяхното изтегляне и решаване на възникналите проблеми. Пътят между Мартен и Николово също е затворен, съобщи Нова телевизия.

Няма бедстващи хора, както и закъсали автомобили с пациенти на хемодиализа. Единствено в общините Иваново и Сливо поле има населени места без електрозахранване. В Ивановско без ток са селата Мечка, Щръклево и Нисово, а частично без електроподаване е Тръстеник.

В община Сливо поле частично без електрозахранване е самият общински център, а изцяло без ток са селата Борисово и Голямо Враново. Прекъсвания в подаването на високо напрежение е имало и в квартал „Долапите“, като там се съобщава и за спукан водопровод.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...