Новини Пловдив » България » Два нови случая на COVID-19 в Пловдив, общо болните в страната са 242
COVID-19 България Важно

Два нови случая на COVID-19 в Пловдив, общо болните в страната са 242

22 нови случая на коронавирус са регистрирани днес в България. Така общо заразените с COVID-19 в страната ни стават 242.

Това обяви тази вечер ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски – началник на Националния щаб за борба с коронавируса.

Той заяви, че в Пловдив има два нови случая. Те нямат нищо общо с досегашните болни. Така в Пловдив заразените стават общо 9.

16 са новите заразени в София, един в Сливен, един в Плевен и двама в Благоевград. Новата област е Сливен. В Благоевград е семейство. В София случаите нямат нищо общо помежду си, има служители в Пета градска болница, коментира той.

Проведени са консултации със здравния министър за обособяването на интензивни отделения за лечения на коронавирус във всяка болница, както и за разкриването на още лаборатории в областните градове.

От 242 заразени, 40 са в болници.

Пациентите в „Пирогов“ са в стабилизирано, но тежко състояние.

„РЗИ взима първа проба. Гледаме кога изтича карантината – на 21-ия ден се взима първа проба след карантината, след това до 24 часа втора проба и тогава става ясно здрав ли е вече контактният“, обясни шефът на ВМА.

„Частните лаборатории разполагат със същите тестове, които и ние. Информацията от тях пристига по това време в момента – 17:00 часа“, заяви той.

 

 

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Докога според вас ще продължи извънредното положение?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!