Quantcast
Новини Пловдив » България » Решено! Парламентът ще заседава само по извънредните мерки
България Важно Политика

Решено! Парламентът ще заседава само по извънредните мерки

Парламентът се събира по настояване на БСП
Парламентът се събира по настояване на БСП

Народното събрание преминава на работа на извънреден режим. Парламентът ще работи само по законопроекти и актове, свързани с извънредното положение. Проектът на решение е подписан от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов, лидерът на „Воля“ Веселин Марешки, депутатът от „Обединени патриоти“ Юлиан Ангелов и депутатът от НФСБ Борис Ячев.

„За“ предложението гласуваха 115 народни представители, „против“ – 65 и без „въздържали се“

Парламентарният контрол в този период, се осъществява само с писмени отговори на въпроси и питания.

За този период извънредните пленарни заседания могат да се свикват при условията и реда на чл. 78 от Конституцията и чл. 46 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Конституцията предвижда възможност Народното събрание да се свиква на заседания от председателя му по негова инициатива, по искане на една пета от народните представители, по искане на перзидента или по искане на Министерски съвет.

Правилникът предвижда при искане по Конституция председателят да насрочи заседание не по-късно от 7 дни след постъпване на искането, независимо от това дали Народното събрание е във ваканция, или не.

Депутатите решиха парламентарните комисии в това време ще провеждат заседания, като по нейно решение може да бъде ограничен достъп на външни лица.

Още новини по темата

Лъчезар Иванов към депутатите: Сестра ми е заразена с COVID-19, смирете се пред болестта

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...