Новини Пловдив » България » Актьорите празнуват Деня на театъра вкъщи
България Важно Култура

Актьорите празнуват Деня на театъра вкъщи

Христо Мутафчиев

Днес е Международният ден на театър, но заради въведените ограничение традиционната церемония по връчването на наградите „Икар“ няма да се състои. „Този театър ще продължи да живее.  Благодаря Ви, че сте част от този живот!“, написа към колегите си председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.

„Честит Световен ден на театъра!

Днес няма да можем да се съберем заедно, днес няма да празнуваме едновременно по онзи начин, по който сме свикнали досега, защото днес ще бъде различно.

Нека останем в домовете си и да празнуваме заедно, но поотделно! Така трябва сега. Необходимо е, за да запазим това, което имаме, да съхраним всичко, което ни е завещано, а това е важно за всички, за поколенията, които идват след нас и за бъдещето на театъра. И след този труден момент ще продължим заедно с разбиране, търпение и талант.

Театърът е древно изкуство. В България театърът се е родил по време на турското робство. Дори ми е трудно да си представя какво им е струвало на тогавашните българи да проявят подобна дързост.

Театър е имало много преди да се появят световните религии – будизъм, ислям и християнство. Театърът, който толкова обичаме и без който не можем, е преживял много и е оцелял до днес. Този театър ще продължи да живее.

Благодаря Ви, че сте част от този живот! Честит празник!“, гласи обръщението му.

Екипът на ПловдивПрес се присъединява към пожеланията и вярва, че театралните салони скоро ще бъдат пълни отново.

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Докога според вас ще продължи извънредното положение?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!