Новини Пловдив » България » Заразеният с COVID-19 в Кърджали се забавлявал в болницата, пращал клипове от стаята си
COVID-19 България Важно

Заразеният с COVID-19 в Кърджали се забавлявал в болницата, пращал клипове от стаята си

Завиден дух демонстрира болният от коронавирус кърджалиец. В първите часове от пребиваването си в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ той се смеел, снимал с телефона си медиците със защитни костюми, пращал клипове на близките си, забавлявал се. Това пише 24rodopi.com за присъствието в болницата на „Играча от Веселчане“, както го определят приятелите му заради търговските умения, които има.

Вчера в 17 часа председателят на Националния оперативен щаб ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски обяви, че Кърджали е новата област на коронавирус картата на България.

Заразеният е мъж на 57 години от квартал „Веселчане“. Той не е гурбетчия, не е посещавал рискови страни, не работи в голямо предприятие, нито пък в държавна или общинска служба.

Мъжът е кореняк кърджалиец, известен е със 7-буквения си прякор, твърди регионалната медия.

„Видяхме се във „Възрожденци“ малко преди да го приемат в болницата. Каза, че го боли цялото тяло. Много е контактен и обича да пътува, но не ми се вярва да е заразил много хора, защото се съобразяваше с мерките. Жена му е добре, пробите при нея са отрицателни, от което трябва да се направи извод и хората да не изпадат в паника“, каза приятел на заразения.

Директорът на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ д-р Тодор Черкезов каза пред репортери, че има двама пациенти в Инфекциозното отделение, като само на единия пробите за коронавирус са положителни.

„Този сектор е обособен сега и в него се влиза само с лични предпазни средства. Отделението е изцяло изолирано от 9 март. Персоналът работи изцяло с лични предпазни средства. За щастие към момента няма други пациенти в него. Другите отделения в болницата продължават да работят и да обслужват и други пациенти“, посочи директорът на болницата. Заразеният с COVID-19 е в добро състояние.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close