Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » 39-годишен мъж с обвинение за нарушена карантина
COVID-19 Пловдив Съд и Прокуратура

39-годишен мъж с обвинение за нарушена карантина

Районна прокуратура – Пловдив, наблюдава бързо производство, образувано днес, 27 март 2020 г.,за нарушаване на задължителна карантина от 39-годишен мъж.

На 19 март 2020 г. той и неговата приятелка се завърнали от Германия с лек автомобил, като на ГКПП – Видин, им било издадено предписание от РЗИ – Видин, за 14-дневна задължителна карантина. Те посочили един и същи адрес в гр. Пловдив, на който ще пребивават през определения срок. На 26 март 2020 г. полицейски екипи посетили жилището. Те установили, че 39-годишния мъж отсъства. Приятелката му се свързала с него  по телефона. След 15 минути той се върнал и обяснил, че бил отишъл до магазина за продукти. Мъжът не носел продукти, а също така бил и без предпазни средства – маска и ръкавици.  Полицейските служители го предупредили да спазва задължителната карантина и му разяснили, че при нужда от доставка на продукти, ако няма близки, които да му ги закупят и донесат до жилището, може да позвъни на тел. 112 за помощ.

Това е второто дело, което се наблюдава от Районна прокуратура – Пловдив за неспазване на задължителна карантина. Първото досъдебно производство е за нарушаване на предписанията от 63-годишен шофьор на камион, установен при проверка на един от контролно- пропускателните пунктове в гр. Пловдив.

Досъдебните производства за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

След влезлите в сила законодателни промени наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Още новини по темата

Първо в Пловдив досъдебно производство срещу беглец от карантината

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...