Новини Пловдив » България » 4 нови болни от COVID-19 в Пловдив, общо броят на заразените у нас става 276
COVID-19 България Важно

4 нови болни от COVID-19 в Пловдив, общо броят на заразените у нас става 276

Още 12 случая на заразени с коронавирус има у нас. Така за последните 24 часа регистрираните положителни проби са 33. Броят на болните в България от COVID-19 вече е 276. Това обяви председателят на Националния оперативен щаб  ген.-майор  проф. д-р Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг във ВМА.

Той обясни, че има 4 положителни проби в Пловдив. Става въпрос за мъж на 50 години в МБАЛ „Свети Пантелеймон“, две жени на 56 и 58 години и още един пациент. Така броят на болните в Пловдив става 13.

В Бургас заразени са една жена на 22 години, която е пътувала до Англия и две деца на 3 и 8 години, които са контактни лица на един от лекарите, регистриран по-рано с коронавирус.

В София има 4 нови болни, а в Кюстендил – един. Пациентите в тежко състояние остават в такова.

Както още вчера стана ясно днес ще бъде изписана още една жена, която е дала две последователни отрицателни проби. Така броят на оздравелите става 9.

Проф. Мутафчийски обясни, че досега са направени 6454 теста за коронавирус, от които 4800 са в София.

Предоставен е списъкът за леглата, които са подготвени за коронавирус епидемията, те са 7473, от тях 1137 са в София, информира още той.

По думите му всеки ден се уваличава заболеваемостта, категорично от три дни се катерим с 10-14% по кривата.

„Открита е DMS линия за подкрепа на българските медици, работещи в условия на COVID-19 на 17 777. Всеки може да ги подкрепи с текст „солидарност“. 800 000 лева са дарени от АЕЦ „Козлодуй“, каза още проф. Мутафчийски.

Той обясни, че по света е прието, ако в едно семейство има болен от коронавирус, да се приема, че цялото семейство е зарезено. Прекаралите коронавирус ще получават 30 дни болничен преди да се върнат на работа.

 

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Докога според вас ще продължи извънредното положение?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!