Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Двама от новите болни – медици в УМБАЛ „Свети Георги“, третият пациент е в „Каспела“
COVID-19 Здраве Пловдив

Двама от новите болни – медици в УМБАЛ „Свети Георги“, третият пациент е в „Каспела“

УМБАЛ "Свети Георги"
УМБАЛ "Свети Георги"

Двама от новите болни от коронавирус в Пловдив са служители на УМБАЛ „Свети Георги“, третият е приет в УМБАЛ „Каспела“ с оплаквания и съмнение за тази инфекция. Хоспитализиран е в новосъздадения блок за прием и изолация на пациенти с COVID -19, определен за такъв по указания на Областния медицински щаб и при стриктно спазване на всички изисквания.  В момента тече епидемиологично проучване, с установяване на контактните лица и прилагане на съответни противоепидемични мерки.

Към момента 2535 души са под карантина в Пловдивска област, съобщи областният управител Дани Каназирева. За спазването на противоепидемичните мерки вчера са извършени проверки в 212 обекта – 171 търговски, 40 обекта с обществено предназначение (фризьорски салони, фитнес и др.) и една автогара. Извършена е и проверка по сигнал, постъпил по телефона в РЗИ за неспазване на ограничителната заповед на здравния министър Кирил Ананиев, той е бил неоснователен.
Още новини по темата

3 нови случая в Пловдив, болните в страната станаха 338

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...