Новини Пловдив » България » Столичанин в ареста за 72 часа за неспазване на карантината
COVID-19 България Здраве Съд и Прокуратура

Столичанин в ареста за 72 часа за неспазване на карантината

Мъж, завърнал се от Швеция с полет през Франкфурт, е в ареста за 72 часа за нарушаване на карантината. Досъдебното производство е образувано от столичното Четвърто РУ, след като при извършване на проверки в различни дни по предварително подаден списък на лица, които следва да спазват карантина, полицейските служители са установили, че мъжът не се намира на постоянния си адрес.

Установено е, че след пристигането си на летище „София“ той е отказал да подпише предоставените му формуляри за карантина, незабавно след отдалечаването си от гишето е провел демонстративно телефонен разговор, в който е изразил задоволство от поведението си и пренебрежение към служителите на летището, изпълняващи служебните си задължения.

След събирането на достатъчно доказателства и доклад на материалите по делото в Софийската районна поркуратура мъжът е привлечен като обвиняем  за неспазване на задължителната 14-дневна карантина в условията на обявено извънредно положение във връзка с разпространението на новия коронавирус COVID-19.

Едновременно с това са сезирани и органите на РЗИ – с оглед предприемане на действия за установяване на здравния статус на задържания. След като е установено, че пробата за COVID-19 на лицето е отрицателно, той е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа.

Предстои внасяне на искане пред СРС за определяне на мярка за неотклонение на нарушителя на въведените в страната ограничения и противоепидемични мерки, в условията на извънредно положение.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close