майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Общество » Назначават още 5 души в Социалния патронаж
Общество Пловдив

Назначават още 5 души в Социалния патронаж

Ваня ДРАГАНОВА

Щатът на Домашния социален патронаж се увеличава с петима души и така работещите там ще станат общо 14. Предложението за това е на кмета Здравко Димитров и не е свързано с извънредното положение, а със Закова за личната помощ. Той е в сила от 1 септември м. г. и вменява на общините задълженията по оказване на лична помощ на хората с увреждания.

Става дума за приемане на заявления от болни хора и от лични асистенти, сключване на договори, изготвяне на графици и т. н. За времето от началото на септември 2019-а до края на февруари са сключени 946 договора за лични асистенти, за март се очаква те бъдат около 120, а обработването на заявления ще продължи и след това, защото право на лична помощ според изискванията на закона в Пловдив имат над 4000 души.

Затова в сегашния си числен състав Социалният патронаж не би могъл да се справи и се налага да бъдат назначени още хора.  Те ще работят в помещения в сградата на патронажа на ул. „Звезда“ 16-а, които трябва да бъдат ремонтирани. За ремонта и за заплатите на новите социални работници до края на годината са необходими 85 100 лв., които ще бъдат взети от заложените в бюджета суми за закупуване на нови коли за общинската администрация.

Предложението трябва да бъде одобрено от Общинския съвет.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...