Новини Пловдив » Здраве » АГ отделението в УМБАЛ-Пловдив има нужда от защитни средства
COVID-19 Здраве Пловдив

АГ отделението в УМБАЛ-Пловдив има нужда от защитни средства

Д-р Семра Халил

Специално ушити за екипа на Отделението по Акушерство и гинекология в УМБАЛ-Пловдив маски подариха две шивашки фирми – на Айше Топал и „VIOMODA“. Собствениците ги предоставиха с пожелание медиците да бъдат здрави, защото пациентите разчитат на тях.

„Тези фирми редовно ни правят подаръци – до момента са ни дарили нощници и спално бельо. Винаги се интересуват от какво имаме нужда. Благодарни сме за тяхната голяма загриженост и внимание“, заяви един от водещите специалист в отделението д-р Семра Халил.

Тя припомни, че работещите в АГ отделението са изложени на огромен риск от заразяване с опасния коронавирус, защото са на първа линия. Тук идват хора от цялата Пловдивска област, за които не е сигурно дали не са контактни на  COVID-19. Не са изследвани, но не могат да бъдат върнати и се обслужват безотказно. От началото на извънредното положение работата в отделението се е повишила 5 пъти. Затова е необходимо медиците да  бъдат оборудвани със защитни средства. Ще бъдем благодарни на всеки, който ни осигури еднократни защитни облекла, дезинфектанти и ръкавици, посочи д-р Халил.

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close