Новини Пловдив » България » Близо 18 000 останаха без работа заради коронавируса
Бизнес България Важно

Близо 18 000 останаха без работа заради коронавируса

Опашките пред бюрото по труда растат.
Опашките пред бюрото по труда растат.

17 093 са отбелязали, че са съкратени заради коронавируса. Това заяви социалният министър Деница Сачева в ефира на Нова телевизия.

На въпрос дали трябва да бъде удължено извънредното положение в страната Сачева заяви, че е необходимо, за да се спре разпространението на коронавируса.

„Това е ходът, който всички трябва да бъдем убедени че трябва да бъде направен, защото е изключително необходимо да продължим да забавяме разпространението на инфекцията и да поддържаме ниски нива на заболеваемост и съответно на хора, които да натоварват здравната система“. Това отговори  социалният министър  на въпрос дали удължаването на извънредното положение е единственият полезен ход в сегашната ситуация.

,,Никога не можем да бъдем сигурни в това кой е по-добрият избор, който трябва да направим обаче има един, който е безспорен – животът винаги е най-важен. В това отношение съм сигурна, че решенията, които взимаме, макар и много тежки, сега ще бъдат оценени правилно в бъдещето. За времето, в което беше обявено извънредното положение, досега 31 643-ма души общо са се регистрирали в бюрата по труда, като 17 793-ма от тях са посочили, че са безработни вследствие на съкращения, свързани с коронавируса“, коментира тя.

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close