Новини Пловдив » Образование » Лихви върху таксите за детските градини, ако не бъдат платени до 10 април
Образование Общество Пловдив

Лихви върху таксите за детските градини, ако не бъдат платени до 10 април

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Върху таксите за детските градини, дължими за времето през март преди затварянето им, ще се начисляват лихви, ако не бъдат платени до 10 април, независимо от извънредното положение. Това става ясно от съобщение на Община Пловдив.

„Родителите, чиито деца са посещавали през първата половина на март детска градина, вече са получили на e-mail информация за дължимите суми за такси. В настоящия момент е изключително удобно да бъде използвана възможността родителите да внасят дължимите такси по банков път чрез банков клон, онлайн банкиране, пощенска станция, EasyPay. Родителите могат да се информират за номера на банковата сметка от интернет страницата – dz-priem.plovdiv.bg.

Важно е уточнението, че получените по електронната поща суми могат да бъдат внесени до 10-то число на месеца, следващ месеца, за който е дължимата такса. След този срок се начислява лихва за всеки ден просрочие“, информират от градската управа.

Заради противоепидемичните мерки със заповед на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров бяха направени промени в таксите за ползване на детска градина и ясла за месец март 2020 г. За яслените групи и за първа и втора възрастова група до края на месеца беше премахната постоянната част на таксите. За подготвителните групи, които имат само пропорционална на посещенията компонента, няма промяна.

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close