Новини Пловдив » Градът » Пловдивски ученици ушиха и дариха 600 маски за многократна употреба
COVID-19 Градът Образование Пловдив

Пловдивски ученици ушиха и дариха 600 маски за многократна употреба

Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив дарява маски за нуждаещи се хора. Ученици от специалността „Сценичен костюм“ на гимназията, заедно с преподаватели и родители, откликнаха на идеята да помогнат, като извън учебния процес, който се провеждат онлайн, отделиха от времето си и се включиха в ушиването на 600 бр. предпазни маски за многократна употреба.

Те ще бъдат предоставени на район Централен. По този начин ще бъдат подпомогнати хора, които нямат възможност да си закупят.

В благородната инициатива се включиха учениците от X а клас – Алиа Параскова, Габриела Илиева и Теодора Календарска и от XI а клас – Дария Комитова, Еранухи Алтунян, Ирина Андре Чавушян и Християна Димова, заедно със своите преподаватели Анета Зомбори и Рада Хаджийска. В акцията се включи и Пламен Христозов.

През настоящата година Националната гимназия за сценични и екранни изкуства ще чества своята 45-а годишнина.

Възпитаниците се надяват да успеят да покажат всичко, което са подготвили и продължават да готвят по повод юбилея. Но по-важното е, че през годините в училището продължава да цари дух на разбирателство, толерантност, коректност, дух на свобода – неотменен елемент от сложния път на изкуството.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close