Новини Пловдив » Култура » „Старинен Пловдив“ празнува рожден ден с виртуална изложба
Култура Случка на деня

„Старинен Пловдив“ празнува рожден ден с виртуална изложба

„Майстори на графиката – от съкровищницата на Стария град“ е първата виртуална изложба, която представя Общински институт „Старинен Пловдив“.

От 1-и до 30април  изложбата ще бъде достъпна на: www.oldplovdiv.com, както и във Фейсбук и  Инстаграм –  Plovdiv Old Town /official/.

Поводът за кураторската изложба е отбелязването на 51-ата годишнина от основаването на управление „Старинен Пловдив“. В условията на извънредно положение институтът представя колекцията в онлайн пространството, спазвайки мерките за безопасност и препоръките на Министерството на здравеопазването.

В колекцията могат да се видят творбите на едни от най-именитите български графици като: Живка Пейчева, Дечко Узунов, Тодор Панайотов, Иван Кирков, Любен Диманов, Йоан Левиев, Петър Чуклев, Здравко Захариев, Никола Манев, Стоимен Стоилов, Стоян Цанев, Димитър Мицев, Александър Алексов, Анджела Минкова, Иван Милушев, Кольо Карамфилов.

В изложбата са показани най-разнообразни техники: литография, офорт, сериграфия, офсет, суха игла, колаж, рисунка с перо, въглен, креда, смесена техника.

„Експозицията „Майстори на графиката“ е богата колекция, събирана и съхранявана през годините. Тя е не просто ценна колекция на Стария град, тя е богатство за Пловдив, за България. Бъдете виртуален гост на изложбата ни, последвайте ни!“– подканят от екипа на ОИ „Старинен Пловдив“.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close