Новини Пловдив » България » Почина 52-годишна жена с перитонит, лекувана по телефона за COVID-19
COVID-19 България Важно

Почина 52-годишна жена с перитонит, лекувана по телефона за COVID-19

Почина 52-годишна жена от Враца, която е имала перитонит, но е лекувана по телефона от джипито си за коронавирус. Пациентката е била приета вчера по спешност в МБАЛ „Христо Ботев“, съобщи  zovnews.com.

Жената е имала оплаквания – болки в корема и висока температура, но когато позвънила на личния си лекар, той се усъмнил, че има коронавирус и я е лекувал по телефона в продължение на няколко дни.

Заради това жената е оставена за домашно лечение, но след дни състоянието й се усложнява и тя е приета в частна болница във Враца със съмнение за бъбречна криза.

Там пациентката припада, поради което е извикан реаниматор, който е установил, че има липсваща перисталтика и други симптоми, характерни за перитонит.

В Първа частна болница няма хирургично отделение и затова тя е била интубирана и транспортирана в Спешния център на МБАЛ „Христо Ботев“- Враца. След направен рентген, а после и скенер в болницата е установена диагнозата – перфорация на тънките черва на четири места.

Жената е била оперирана по спешност, но състоянието й било много тежко и късно снощи тя е починала.

„Разговарях със завеждащия хирургичното отделение, лекар с дългогодишна практика, който каза „От толкова време оперирам, такова мазало не съм виждал!“, обясни пред Дарик директорът на болницата д-р  Керемедчиев. Той апелира болните, най-вече тези с хронични заболявания да не чакат, а при проблеми веднага да търсят лекуващите си лекари.

Неговите опасения са, че в един момент болницата ще се напълни с усложнени случаи, които нямат нищо общо с коронавирусната инфекция, но за които ще трябва да се изразходят много повече средства и усилия, отколкото ако се реагира навреме.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close