Новини Пловдив » България » БСП и ВМРО искат извънредното положение да е до 30 април
България Важно

БСП и ВМРО искат извънредното положение да е до 30 април

БСП предложи извънредното положение да бъде удължено до 30 април, а не до 13 май, както беше предварително поискано от правителството.

Червените първо поискаха точката да не се гледа, защото има време до края на сегашния срок от 13 април, а решението да се вземе след анализ на резултатите от взетите мерки.

Според Корнелия Нинова премиерът Борисов трябва да направи анализ пред депутатите с резултатите от извънредното положение.

„На Председателски съвет се разбрахме министрите и премиерът да дойдат да докладват, Борисов лично обеща, но това е поредното неизпълнено обещание, критикува соцлидерката Корнелия Нинова.

Предложението на социалистите беше подкрепено и от част от коалицията „Обединени патриоти“. „Мерките на правителството са навременни и ние ги подкрепяме, заяви Александър Сиди от ВМРО. Той напомни, че страната ни е давана за пример за взетите мерки срещу COVID-19. „Но няма ясен анализ какво прави държавата при стартирането на икономиката, не даваме ясен отговор на хората, критикува той. И поиска да се направи стратегия за защита на уязвимите групи от вируса, а останалите бавно да бъдат върнати към нормалния живот.

Другата половина от „Обединени патриоти“- НФСБ подкрепят правителственото предложение.

Извънредното положение да бъде безсрочно, настоя пък Веселин Марешки от „Воля“.

ДПС ще подкрепи искането на правителството, защото карантината и мерките дават резултати, заяви лидерът Мустафа Карадайъ. И даде пример – 3 пъти и половина по-малко са починалите у нас спрямо осреднените резултати по света, а 2 пъти по-малко са заразените.

По предложение на премиера ще бъдат спрени и партийните субсидии за периода на извънредното положение.

По-късно тази вечер депутатите трябва да гласуват.

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close